fbpx

Reformer pilates aleti ilk olarak 1. Dünya Savaşı sırasında yaralı askerlerin yatakta tedavisi için Joseph Pilates tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Duvarlara ve yataklara takılan yaylar ile hastalara yaptırılan egzersizler, günümüz reformer aletinin ilk denemeleri olmuştur. Bu denemelerle hastalar yataktan kalkmak zorunda olmadan iyileşmişlerdir.

Reformer pilates, özellikle eklemlere aşırı yük bindirmeden güçlü kas yapısı oluşturmada avantajlı bir yöntemdir. 100 ayrı egzersiz yapılmasına imkan veren reformer pilates aleti sayesinde kas dayanıklılığı, laktat toleransı, periferik eklem stabilitesi, kas kuvveti, denge, koordinasyon gibi sporcular için önemli konular üzerinde çalışılabilmektedir. Reformer pilates hareketleri vücudun belirli bölgelerini çalıştırmaktadır.

Ayrıca rehabilitasyon amaçları için kullanılan reformer pilates egzersizleri, kişinin yatay bir hareket düzleminde egzersiz yapmasına ve bacakları boyunca ağırlık yüklenmesine izin vermediği için eklemlerin yenilenmesi ve güçlenmesi açısından önemlidir.

Reformer pilates aleti, çok yönlü şekilde kullanılabilir. Reformer pilates egzersizleri; oturma, ayakta durma, kayışları çekme, ayak çubuğunu itme, ayak çubuğuna oturtulmuş, omuz bloklarına oturtulmuş, ek donanım, baş aşağı, yana doğru ve çeşitli çeşitlemelerle yapılabilir. Reformer aleti kullanılarak farklı uzunluklarda, esneklikte ve dengede reformer pilates hareketleri ayarlanabilir.

Aletli pilates genel olarak 2 ya da 3 günü 1 saatlik ya da 50 dakikalık dersler halinde yapılır. İlk ay sonunda fark gözle görülür hale gelir. Pilates eğitmenleri aletin nasıl kullanılacağını anlatırken hareketleri uygulamalı olarak gösterirler. Pilates aletinin kullanımı ilk ders kolay hareketlerle başlar, sonlara doğru zor ve daha fazla güç gerektiren hareketler yapılır.

Reformer pilates hareketleri kişinin vücut ihtiyaçlarına göre değişebilir. Reformer pilates egzersizleri düzenli yapıldığında hızlı bir gelişim kaydedilir.

İletişim için; +90 539 6060 362